Üdvözöljük a Hell Miksa 7.0. Online Vetélkedő 2023-2024 honlapján!

Az Online Vetélkedőt az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetem CSILLAGVIZSGÁLÓ ÉS TUDOMÁNYOS ÉLMÉNYKÖZPONT (régi nevén Varázstorony) egysége indítja útjára. Vetélkedőnk négy témakörben és három fordulóban állítja megmérettetés elé az érdeklődőket. Mind a négy fordulóban a megoldási felületen megjelenő feleletválasztós tesztlapokat kell kitölteni és a válaszokat egy kattintással beküldeni. A lapok kinyomtatására, papíralapú levelezésre nincs szükség.

Az Online Vetélkedő témaköre: Csillagászati és fizikai érdekességek.

Vetélkedőnket egy izgalmas és szórakoztató kalandtúrának terveztük, amely nem csak a Csillagvizsgáló egységeit segít jobban megismerni, hanem a mindennapi életben is előforduló érdekes és meglepő jelenségek, technikai vívmányok terén is felvilágosítást nyújt. A tesztlapok a Csillagvizsgáló egységeinek megfelelően a Csillagászati Múzeum, a Planetárium, a Tudományos Játszóház, és a Kísérleti feladatok kategóriákat fedik le. A kérdések megválaszolásához nem föltétlenül szükséges a helyszín ismerete. A honlapunk (https://www.egricsillagvizsgalo.hu/vetelkedos-felkeszito-anyagok/), illetve a feladatokban külön is megnevezett linkek, elvezetnek a válaszadáshoz szükséges ismeretanyaghoz.

Az Online Vetélkedő versenyzői: 7. osztályos korosztály

Online Vetélkedőnket az évek óta futó VARÁZSTORONY VETÉLKEDŐVETÉLKEDŐ (tavalyi évtől Hell Miksa Vetélkedő) első selejtező fordulóját képezi, melynek résztvevői 7. osztályos tanulók. Az Online Vetélkedő egy játékos edzés és felkészítés az országos döntőre, amely megmutatja, hogy milyen típusú, nehézségű és mennyiségű kérdés várható a döntőben.

Az Online Vetélkedő nyitva áll olyan egyéni versenyzők számára is, aki a Hell Miksa Vetélkedőn nem kívánnak, vagy nem tudnak részt venni. Egyéni jelentkezők (akár más korosztályból) is versenyzői fiókot nyithatnak az Online Vetélkedőre, és teljesítményük alapján egy névre szóló, arany, ezüst, vagy bronz minősítésű oklevelet vagy emléklapot kapnak letölthető pdf formátumban a 3. online forduló végén.

AZ ONLINE VERSENY IDŐSZAKA: 2024. január 8. – 2024. március 11.

A versenyzői fiókok megnyitása az Online Vetélkedőre (regisztrálás részleteit lásd a Versenyzőknek linken a fenti menüben) 2024. január 8-án válik elérhetővé a jelen honlapon, ugyanekkor válik láthatóvá az első sorozat feladatlap is. Ezek megoldási és beküldési határideje 2024. január 29., 23 óra 59 perc.

Ugyanezen a felületen jelennek majd meg az újabb és újabb elektronikus feladatlapok az ezt követő két alfordulóban is, melyeket rendre a 2024. február 19, és március 11. határidőkre kell beküldeni. Az alfordulókban szerzett pontokat csak a felkészítő tanárok kérdezhetik le saját tanári fiókjukban és csak saját diákjaik esetén. A feladatlapok megoldó kulcsait az utolsó beküldési határidő lejárta után nem sokkal megjelenítjük a megoldási felületen.

Mintafeladatok

Tájékoztatóul elkészítettünk egy sorozat mintafeladatot (lásd a Mintafeladatok linken a fenti menüben). Ezek mindegyike belépés és regisztrálás NÉLKÜL is elérhető, megoldható és egy kattintással beküldhető, a tesztlapok kiértékelése és a helyes válaszok a beküldés után azonnal láthatóvá válnak. Így mindenki felmérheti, hogy mennyi időbe, energiába és felkészülésbe kerül az egyes tesztfeladatok megoldása.

További hasznos információk: a Versenyzőknek linken a fenti menüben!

Reméljük, hogy bemutatkozásunk megnyerte a tetszését és szeretettel várjuk, hogy mielőbb találkozzunk az Online Vetélkedőn!