Versenyzőknek

Kedves Versenyző!

Szeretettel köszöntünk a Hell Miksa 6.0 Online Vetélkedő honlapján!

Versenyzői kategóriák:

A Hell Miksa 6.0 Online Vetélkedőn kétféle módon vehetsz részt: (1.) a Hell Miksa Vetélkedő (régi nevén XIV. Varázstorony Vetélkedő) részeként,, vagy (2.) egyéni kategóriában, önálló játékként. A Hell Miksa Vetélkedő (HMV) és a Hell Miksa Online Vetélkedő (HMOV) elnevezések nagyon hasonlítanak, de (részben) különböző versenyeket jelentenek. Figyelmesen olvasd el a tájékoztatóban, hogy mikor melyikről van szó.

  1. A Hell Miksa Vetélkedő (HMV) tartalmaz egy ingyenes toronylátogatást, az online vetélkedőt (HMOV), egy iskolai selejtezőt, és az országos döntőt. Az Online Vetélkedőben (HMOV) gyűjtött pontszámaid teszik lehetővé a bejutást a HMV országos döntőbe.
    Megjegyzés: A Hell Miksa Vetélkedőre (HMV) a tanárod által, osztályközösségként jelentkezhetsz 2022. szeptember 10. és 2022. december 31. között a https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd2xoaidtKaY5jJoWGDZwg-8l3SrqlCXKrDnPQZcYB8G5FneQ/viewform címen elérhető formanyomtatvány kitöltésével.
  2. Egyéni kategóriában, azaz önálló játékként, a Hell Miksa Online Vetélkedő (HMOV) azok számára is elérhető, akik nem regisztráltak osztályközösségként a HMV-re. Ők a jelen oldalon és megoldási felületen kitölthetik az online tesztlapok sorozatát, melyet a játék végén online oklevéllel jutalmazunk. Egyéni kategóriában 2023. január 12-ig nyithatsz versenyzői fiókot a fenti menüben a Regisztráció címszó alatt. A HMOV legkiemelkedőbb egyéni versenyzői – korlátozott létszámban – bejutást nyerhetnek a HMV országos döntőjébe.

Regisztráció:

A versenyzői fiókod megnyitásához regisztrálnod kell oldalunkon. Ezt megteheted a Regisztráció linkre kattintva a fenti menüben. A regisztráláshoz egy saját email címet kell majd megadnod.

  1. A Hell Miksa Vetélkedő (HMV) résztvevőjeként,, (amennyiben tanárod már jelentkezett a versenyre), a neved megadása után a legördülő menüből válaszd ki iskoládat, majd a vezető tanárod nevét. Ezek után kérünk, add meg email címedet (vagy a szüleidét), majd készíts magadnak egy jelszót, amellyel a következő fordulókban is be tudsz lépni a felületre.
  2. Egyéni kategóriában a neved megadása után a legördülő menüben válaszd az ’Egyéni’ megnevezést. Ezek után egy saját email cím megadásával és egy saját jelszó készítésével hozhatod létre saját felhasználói fiókodat.

Belépés:

A regisztrációt követően a Belépés linket választva a fenti menüben, az email címed és jelszavad megadásával juthatsz el a feladatmegoldó felületre. Ide érkezve, a fenti menüben a Feladatok címszó alatt találod meg a négy témakör (Csillagaszati Múzeum, Planetárium, Tudományos Játszóház, Kísérleti feladatok) épp beküldhető feladatlapjait, illetve láthatod a beküldési határidőt. A kívánt témakörre kattintva azonnal megjelennek a tesztlapok. A kitöltött tesztlapokat az oldal alján található gombra kattintva küldheted be.

Figyelem: Csak teljesen kitöltött feladatlap küldhető be. Ha valamelyik kérdésnél nem jelöltél be egyetlen választ sem, a rendszer hibaüzenetet küld, és folytatnod kell a kitöltést.

Mentés: ha abba szeretnéd hagyni a tesztlap kitöltését, csak a lap alján lévő Feladatlap mentése gombra kell kattintanod. A legközelebbi belépéskor, onnan folytathatod a munkát, ahol abbahagytad.

Kitöltési útmutató és pontozás:

Minden témakörben 5 feladatot tartalmaz a tesztlapod. Ezekre több lehetséges válasz közül kell kiválasztanod a helyes választ vagy válaszokat a megoldási felületen. A Kísérleti feladatok témakör kivételt képez, ez kevesebb kérdést tartalmaz. Elsőként egy elvégzendő kísérlet leírását találod, -- ennek elvégzése után a kísérletre alapuló -, illetve a témához kapcsolódó kitekintő, feleletválasztós kérdéseket kell megválaszolnod.

Amennyiben egy feladatnak több mint egy helyes válasza van, ezt jelöljük a „(többszörös választás)” megjegyzéssel, de azt nem mondjuk meg, hogy hány helyes választ kell keresned (lehet 2, 3, vagy 4 is, az is előfordulhat, hogy mindegyik válasz helyes!). A helyesnek talált válaszokat egyszerű kattintással jelölheted be. A hamisakat érintetlenül kell hagynod. Ha tévedésből jelöltél be egy választ, egy újabb kattintás a téves jelölésre törli a jelölést. A feladathoz tartozó képek is egy egyszerű kattintás után jelennek meg nagy méretben a képernyődön.

Figyelem: Pontot csak azokra a feladatokra kaphatsz, amelyeknél az ÖSSZES helyes választ bejelölöd és az összes helytelen választ jelöletlenül hagyod. A Csillagaszati Múzeum, Planetárium és Tudományos Játszóház témakörökben minden jól megválaszolt feladatra 1 pontot kapsz. A Kísérleti feladatok témakörnél a pontok száma változó, kérdéstől függően 2 vagy 3 pont is lehet.

Az Online Vetélkedő szerepe a Hell Miksa Vetélkedő pontozásában:

A Hell Miksa Vetélkedő (HMV) országos döntőjébe kerülő tanulók kiválasztásánál figyelembe vesszük az Online Vetélkedőn (HMOV) elért pontszámaidat éppen úgy, mint a vezető tanárod által megíratott iskolai selejtezőn elért pontszámaidat. A két pontszám súlyozott összege dönti el, hogy meghívást nyersz-e az országos döntőre.

Amennyiben az Online Vetélkedő valamelyik fordulóját elmulasztod beküldeni, folytasd nyugodtan a versenyzést a további fordulókban. Egy forduló vagy egy témakör beküldésének az elmulasztása még nem jelent automatikus kizárást a döntőn való részvételből. Az elmulasztott fordulókra ugyan 0 pontot kapsz, de még így is előfordulhat, hogy részeredményed olyan magas, hogy pontszámaid elegendőek lesznek a döntőbe jutáshoz.

Vezető tanároknak:

Minden tanár, aki az osztályával már benevezett a Hell Miksa Vetélkedőre, külön e-mailben kap tőlünk egy saját belépési kódot. Ezzel a kóddal beléphet a megoldó felületre és figyelemmel kísérheti, hogy tanulói milyen eredményeket érnek el az egyes online fordulókban. Minden tanár CSAK azoknak a diákoknak az eredményeit láthatja, akik regisztráláskor őt jelölték meg, mint vezető tanárt.

Mintafeladatok

Mint azt a Főoldalon már említettük, Mintafeladatokon is próbára teheted a tudásod. Ez esetben a rendszer azonnal kiértékeli számodra a beküldött feladatlapot és megmutatja a helyes válaszokat.
Figyelem: Belépés után a Mintafeladatok gomb már nem látható, csak a pontszerző feladatlapok jelennek meg a fiókodban. Ha mégis újra meg szeretnéd nyitni a Mintafeladatok tesztlapokat, ki kell lépned a fiókodból, így ismét elérhetővé válik a Mintafeladatok link.

Mindenkinek sikeres és szórakoztató versenyzést kívánunk!